Daruri de peste ocean. 23 de familii defavorizate vor avea o masă de Crăciun plină cu bunătăți (FOTOREPORT)

Embed:

23 de familii defavorizate din satul Ruseştii Noi din raionul Ialoveni vor avea o masă de Crăciun plină cu de toate. 15 tineri din localitate, stabiliţi de ani buni în Statele Unite, au reuşit să strânge 19.000 de lei şi i-au donat în acest scop.

Primarul şi asistenţii sociali au cumpărat produse alimentare şi le-au împărţit celor nevoiaşi.

Nicoleta, Cristi şi Daniel sunt în grija asistenţilor parentali, care le-au oferit un adăpost. Mama lor este în închisoare, iar tatăl a murit într-un accident de muncă peste hotare. Copiii sunt printre cei care s-au bucurat de daruri de peste ocean.

"Sigur că ne-am bucurat pentru că trăim în Moldova şi situaţia nu este atât de uşoară. Sigur că s-au bucurat, sunt copiii care vin dintr-un mediu...care nu au avut posibilitatea aceasta de a avea daruri, cadouri şi se bucură de fiecare dată când primesc câte ceva", a spus asistentul parental, Gherman Neaga.

Şi în casa familiei Trohin masa de Crăciun va fi mai bogată anul acesta.  Cei doi soţi au 10 copii, dar doar mezina le-a rămas alături.

"Vă mulţumesc foarte mult. Amândoi sunt ţintuiţi la pat, eu am grijă să-i spăl să-i hrănesc pentru că sunt părinţii meu, mi-au dat viaţă", a declarat fiica bătrânilor, Natalia Trohin.

"Împreună cu asistenţii sociali am stat la o masă, am făcut lista famiilor, copiilor să se bucure de acest dar al băştinaşilor noştri. S-a luat nişte salam, brânză, crupe, ulei, copturi, dulciuri pentru copii", a declarat primarul satului Ruseştii Noi, Pavel Codreanu.

Cele mai multe dintre familiile care au beneficiat de daruri primesc indemnizaţii lunare de câte 800 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu