DARURI DE PAŞTE de la fundația lui Vlad Plahotniuc, Edelweiss. O familie cu șase copii din Ciorești, emoționată până la lacrimi

Embed:
Sărbătorile vor fi mai frumoase pentru o familie cu șase copii din satul Ciorești, raionul Nisporeni. Echipa Fundației lui Vlad Plahotniuс "Edelweiss" a dat start Campaniei de Paște și a mers la ei cu mai multe daruri: o mașină de spălat, o bicicletă, haine și produse alimentare.

Familia Radian i-a întâlnit pe reprezentanții Fundației cu lacrimi în ochi. Mama copiilor a spus că nu s-a așteptat la asemenea cadouri.

"La domnul Plahotniuc ne uităm și vedem cât de mult bine se face în toată țara, dar nu ne-am gândit că și la noi o să ajungă", a spus Viorica Radian, beneficiară.

Femeia spune că avea mare nevoie de o mașină de spălat: "Eu în fiecare zi spăl, pentru că ei vin de la școală, sunt șase copii și la toți câte o hăinuță, sunt multe și nu poți să le lași de azi pe mâine. Dacă este mașină de spălat, eu pot să-mi fac alt lucru".

Băieții au fost fericiţi că au primit o bicicletă, întrucât cea veche demult s-a defectat: "Am mai avut una și am mers. Noi ieșim și ne mai plimbăm cu bicicleta până la cișmea, înapoi".

Frații au primit și o minge, așa că se vor putea juca împreună. Valeria, una dintre surori, este pasionată de volei şi chiar frecventează cursul din cadrul liceului. Ea s-a bucurat că se va putea antrena și acasă.

"Trebuie să învăț să joc volei, când ies cu prietenii să joc volei, să nu spună că nu pot", a spus Valeria.

Reprezentanții Fundației au venit și cu produse alimentare pentru masa de Paște. Fetele cele mai mari se vor ocupa de curăţenie, aşa că nu-şi mai fac griji pentru bucatele de sărbătoare. În acest an vor avea cu ce umple coşul când vor merge la sfinţit pasca.

În următoarele săptămâni, campania de Paște a Fundației lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" va ajunge la mai multe familii nevoiașe din țară.

"Se apropie sărbătorile pascale și în mod tradițional, echipa Fundației lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" dorește să le poată aduce un zâmbet pe fețele celor cu care soarta a fost poate puțin mai dură", a declarat Lidia Cucoş,  director executiv al Fundației lui Vlad Plahotniu "Edelweiss".

Viorica Radian îşi crește singură cei șase copii. Cel mai mic are trei ani, iar cel mai mare - 16 ani.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu