Dar din dar se face Rai. Mitropolia Moldovei a dat startul Caravanei de Crăciun

Embed:

Mitropolia Moldovei îndeamnă oamenii ca de Crăciun să fie mai buni. În acest sens, biserica a demarat o campanie, care se va desfășura în Chișinău și în suburbii. Caravana de Crăciun va ajunge la persoanele defavorizate, persoanele cu nevoi speciale, la bătrânii singuratici și familiile numeroase. Primele daruri au ajuns la copiii cu nevoi speciale de la un centru de plasament din Capitală.

Încărcat cu daruri, bătrânul cu plete dalbe a fost întâmpinat cu multă căldură de către copii. Ei au primit în dar dulciuri, fructe, dar și rechizite școlare. Cadourile au fost oferite de un moldovean stabilit cu traiul peste hotare, care în fiecare an, contribuie la campania organizată de Mitropolia Moldovei. 

"Darurile sunt trimise de către un conațional de al nostru, stabilit de mai mulți ani în Italia, care susține mai multe activități sociale și de caritate din țara noastră. Scopul este să aducem bucuria pe chipurile și în sufletele celor mai triști decât noi, celor lipsiți material, care au nevoie de atenția, dragostea noastră", a afirmat reprezentantul Mitropoliei Moldovei, Serghei Crudu.

Până a primi darurile, copiii au avut parte și de un program artistic din partea unui grup de voluntari din satul Costești, raionul Ialoveni. 

"Ne-am mobilizat toți voluntarii, ca să facem o acțiune de caritate, ceea ce noi deja o facem de câțiva ani buni. Să aducem lumină, zâmbet, căldură, copiilor care poate dintr-un punct de vedere nu sunt atât de favorizați ca și noi", a spus voluntarul din Costești, Ion Scutaru.

Alături de copii au fost și părinții, care spun că astfel de activități ar trebui să fie organizate cât mai des.

"Vrem ca lumea să știe că noi avem astfel de copii și copiii noștri sunt la fel ca toți".

"Foarte bine, copiii socializează, ei văd că sunt o parte a societății și în general, copiii iubesc astfel de evenimente. Cel puțin, fetița mea. Este foarte fine".

"Bine pentru copii și pentru noi. Vesel".

De un mic cadou a avut parte și administrația centrului.

"Moșul nu a venit doar cu daruri pentru copii, personalizate cadouri, dar a venit cu cadouri și pentru centru. Pentru că am avut nevoie de un apărat foto și de un xerox color. Așa că le mulțumim foarte mult", a menţionat managerul, Centrul de plasament din Capitală, Tamara Blanari.

Caravana de Crăciun a Mitropoliei Moldovei se va desfășura în lunile decembrie și ianuarie.

loading...

Lasă un comentariu