Dansul pasiunii la Chişinău. În Capitală sunt organizate seri de tango argentinian

Embed:

Tangoul argentinian cucereşte Moldova. Acesta devine tot mai popular printre locuitorii Chişinăului, care preferă să-şi petreacă serile pe ritmuri latino-americane. Interpretul argentinian Martin Pacione a fost invitatul unei seri de tango, organizată ieri într-un local din Capitală.

Oaspetele serii a povestit despre propria experienţă în materie de tango argentinian. Acesta a mărturisit că tangoul este un dans al pasiunii, care necesită multă muncă şi profesionalism.

"Dacă poţi munci, atunci cu siguranţă vei dansa tango. Noi spunem în Argentina că a dansa tango înseamnă a lucra împreună, a avea aceleaşi sentimente redate prin intermediul muzicii şi a dansului", a declarat interpretul argentinian, Martin Pacione.

Tangoul argentinian este iubit şi la Chişinău. Unii dintre cei pasionaţi de dans spun că tangoul pentru ei este un mod de a trăi. Iată ce au spus ei:

"Este un stil de viaţă, un mod de a petrece timpul cu emoţii pozitive. După dans, omul se simte altfel".

"Cred că este un mod interesant de a petrece timpul, mai ales pentru Chişinăul nostru. Este ceva mult mai viu şi plin de sentimente".

"Mi s-a realizat visul. Eu sunt cel mai vârstic dansator de tango din Chişinău. Am început să dansez la 58 de ani".

Coordonatorul proiectului povesteşte că din septembrie 2012 de când au început să fie organizate serile de tango, foarte multe persoane au început să practice dansul la nivel profesional.

"Când vine moldoveanul la un tango, începe să danseze foarte repede. Eu am fost mirată când am început să predau aici tango. Oamenii înţeleg foarte repede. Ascultă ritmul, ascultă tango şi înţeleg ideea", a menţionat profesoara de Tango Tatiana Gordinskaia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu