Danone a blocat în depozitul său 75 tone de produse, iar pe altele le retrage de pe piață

Embed:

Compania Danone din România a decis retragerea de pe piaţă a unor produse ce ar putea conţine lapte contaminat cu aflatoxină, o substanţă cancerigenă. Totodată, reprezentanţii companiei au declarat că loturile de iaurt, exportate în Moldova, au fost verificate şi nu conţin aflatoxină.

Într-un comunicat de presă, emis de Danone România, se spune că reprezentanţii companiei au decis retragerea celor aproape 60 de tone de produse din vânzare. Alte 75 de tone de produse au fost blocate în depozite.

Contactat de Publika TV, reprezentatul companiei Danone în Moldova, Cătălin Vasile, a declarat că toate loturile de iaurt, exportate în Moldova, au fost verificate şi s-a constatat că acestea nu conţin aflatoxină. 

Într-un alt caz, administraţia reţelei de supermarketuri, care a pus în vânzare conserve din România, despre care se presupune că ar conţine carne de cal în loc de vită, nu va fi sancţionată. Şi asta deoarece Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor nu poate aplica vreo pedeapsă, deoarece nu există o confirmare oficială că produsul ar conţine carne de cal. 

"Dacă în Moldova vom primi un răspuns oficial că nu este posibil, atunci vom aştepta din România un răspuns oficial. Aceasta este calea juridică. O altă cale nu există. Nu poate fi pedepsit nimeni, atât timp cât nu există informaţie oficială", susţine directorul Agenţiei pentru protecţia consumatorilor, Alexandru Cuzimuc.

Zilele trecute, într-o reţea de supermarketuri din Capitală au fost depistate conserve din carne de vită, produse în România, despre care se bănuieşte că ar conţine carne de cal. Specialiştii spun că, deşi carnea de cal nu este periculoasă pentru sănătate, consumatorii trebuie să ştie ce cumpără. 

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu