Daniela Morari: Republica Moldova va susţine iniţiativa României de relansare a SUERD pe dimensiunea politică şi sectorială

Conceptul preşedinţiei române a Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), din care face parte și țara noastră, şi calendarul reuniunilor şi evenimentelor tematice pentru 2018-2019, au fost discutate în cadrul întrevederii Secretarului de stat pentru integrare europeană, Daniela Morari, cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă.

Discuţiile s-au axat pe tematicile şi direcţiile de acţiune prioritare ale preşedinţiei României în cadrul SUERD (1 noiembrie 2018  – 1 noiembrie 2019), precum şi pe identificarea unor soluţii şi oportunităţi de finanţare a proiectelor comune.

Ambasadorul Daniel Ioniţă a informat despre acţiunile ce urmează a fi întreprinse în respectivă cu privire la îmbunătăţirea conectivităţii şi mobilităţii în regiunea Dunării în domeniul transporturilor, turismului, digitalizării şi a contactelor între oameni. În acest scop, România va iniţia procesul de actualizare a Planului de Acţiuni a SUERD prin crearea de sinergii între toţi actorii implicaţi din regiunea Dunării şi Comisia Europeană şi prin operaţionalizarea Punctului Focal pentru Asistenţă Tehnică.

La rândul său, Secretarul de stat Daniela Morari a ţinut să sublinieze că Republica Moldova va susţine acţiunile prevăzute în programul preşedinţiei române şi va facilita schimbul de experienţă şi bune practici pe ariile prioritare, în scopul orientării SUERD spre obţinerea rezultatelor cu mai mult impact pentru statele membre.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu