Daniel Ricciardo a câştigat Marele Premiu al Europei la Formula 1

Embed:

Cursă nebună la Baku! Daniel Ricciardo a câştigat Marele Premiu al Europei la Formula 1, profitând de numeroasele incidente cu implicarea concurenţilor săi.

Australianul de la Red Bull Racing a obţinut astfel a prima sa victorie din acest sezon. Valtteri Bottas s-a clasat pe locul doi după ce l-a depăşit pe ultima sută de metri pe canadianul Lance Stroll, care a completat podiumul.

Cursa de la Baku a fost întreruptă timp de 30 de minute după 23 de tururi într-un moment în care pe pistă se afla Safety Car-ul.

După un viraj, Vettel a intrat în rivalul său, după care, în mod intenționat a avansat în dreptul lui Hamilton lovindu-l intenționat, fără însă ca cele două monoposturi să aibă mult de suferit

În cele din urmă, Sebastian Vettel a fost penalizat cu zece secunde după acest incident. Chiar şi aşa neamţul a încheiat cursa pe locul patru, cu o poziţie mai sus decât Hamilton.

După această etapă Sebastian Vettel şi-a consolidat poziţia de lider în clasamentul general. El şi-a mărit avansul faţă de al doilea clasat Lewis Hamilton până la 14 puncte.

Următoarea cursă de Formula 1 este programată pe 9 iulie în Austria.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu