Daniel Ricciardo a câştigat Marele Premiu al Chinei din Formula 1

Embed:

Pilotul echipei Red Bull Racing, Daniel Ricciardo a câştigat Marele Premiu al Chinei din Formula 1. Australianul a fost urmat pe podium de Valtteri Bottas de la Mercedes şi Kimi Raikkonen de la Ferrari.

Deşi a pornit de pe locul 6, Daniel Ricciardo s-a impus în China graţie strategiei îndrăzneţe a echipei Red Bull, dar şi a şansei. Momentul-cheie care a decis în mare parte învingătorul s-a produs în turul 28, atunci când cei doi piloţi de la Torro Rosso s-au tamponat.

În urma accidentului pe traseu au rămas numeroase piese, aşa că şi-a făcut apariţia Safety Car-ul. Cei de la Red Bull şi-au chemat ambii piloţi la boxe pentru a schimba pneurile pe soft în timp ce ceilalţi nu au riscat şi au rămas pe medium.

Astfel, după ce Safety Car-ul s-a retras, Daniel Ricciardo a profitat din plin de avantajul oferit de pneurile proaspete şi a dat startul balului depăşirilor. În turul 45, australianul l-a depăşit pe liderul Valtteri Bottas şi nu a mai cedat prima poziţie până la finiş.

Sebastian Vettel, care a pornit din pole-position, a încheiat cursa pe locul opt, în timp ce campionul mondial în exerciţiu, Lewis Hamilton a terminat cursa pe poziţia a patra.

În clasamentul general al piloţilor, lider este Sebastian Vettel, cu 54 de puncte, şi este urmat de Lewis Hamilton, cu 45 de puncte, iar Valtteri Bottas este pe trei, cu 40 de puncte.

Următoarea cursă va avea loc la Baku pe 29 aprilie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu