Daniel Ioniță, despre alegerile prezidențiale din România: Procesul de vot a început în foarte bune condiții

Procesul de vot pentru alegerile prezindețiale din România au început în condiții foarte bune. Cu această declarație a venit ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

"Toate cele 37 de secții pe care România le-a deschis în Republica Moldova sunt pe deplin operaționale. Procesul de vot a început în foarte bune condiții. Eu îmi doresc ca cetățenii români cu drept de vot din Republica Moldova să profite la maxim de această importantă facilitate oferită de statul român. Procesul de vot pentru alegerile prezidențiale a început astăzi, se va derula pe durata zilei de mâine și se va încheia duminică. Toate secțiile noastre de votare sunt încadrate cu personal suficient. Avem toate echipamentele funcționale și listele electorale sunt generate electronic. Eu îmi exprim speranța că acest bun început să continuie pe durata zilelor următoare și îmi doresc ca toți cetățenii români cu drept de vot din Republica Moldova să poată beneficia de acest drept constituțional pe care îl au în condiții civilizate și democratice", a spus Daniel Ioniță.

Totodată, Ioniță și-a exprimat încrederea că în acest an vor ieși la vot mai mulți cetățeni. 

"În zona Chișinăului vom avea cei mai mulți alegători. Îi sfătuiesc pe toți cetățenii români interesați să verifice pe site-ul Ambasadei României la Chișinău, unde se află cea mai apropiată secție de votare în apropiere de casa lor, să verifice timpii de așteptare la secțiile de vot, pentru că am restaurat un mecanism prin care, în timp real aveam actualizat pe site-ul Ambasadei timpii de așteptare. Îi indemn pe toți cei cu drept de vot să profite de această importantă facilitate legislativă, aceea de a începe votul pentru președintele României. Ne dorim ca de data aceasta să nu mai existe cetățeni care s-au prezentat cu necredință la vot și n-au putut să voteze până la închiderea secțiilor de vot. Este posibilitatea să votăm prin corespondență. În Republica Moldova am avut doar 25 de cereri", a mai spus Ioniță.

PUBLIKA.MD amintește că astăzi au început alegerile prezidențiale din România pentru diasporă.

CITEȘTE ȘI: Alegeri prezidențiale în România. Diaspora poate vota de azi și până duminică

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu