Danemarca este noua Campioană Europeană la handbal masculin

Embed:

Danemarca este noua Campioană Europeană la handbal masculin. În finala competiţiei, nordicii au învins chiar gazdele turneului, naţionala Serbiei cu 21-19. Medaliile de bronz au revenit Croaţiei, care a învins Spania în finala mică a competiţiei.

Danemarca a câştigat Campionatul European la handbal masculin, după ce s-a impus în finală cu 21-19 în faţa Serbiei. Cuvântul de ordine a fost apărarea în ultimul act al competiţiei. Cele două defensive au fost organizate excelent, iar, la pauză, tabela arăta un incredibil 7-9, în favoarea nordicilor.

Danezii s-au dus la 4 goluri diferenţă în debutul reprizei a doua, dar, pe fondul unei superiorităţi numerice, gazdele turneului au revenit în joc, şi s-au apropiat la un singur gol.

Finalul de meci a fost extrem de încins. Cu un Mikkel Hansen într-o zi de graţie, danezii a reuşit să-şi menţină avantajul fragil până la finalul meciului.

Croaţia a câştigat medalia de bronz la Campionatul European, după ce a învins în finala mică Spania, scor 31-27. Finalul meciului a fost dramatic: croaţii s-au distanţat la 5 puncte, dar Spania a revenit pe tabelă şi a avut şansa să ajungă la un punct în spatele Croaţiei. Dar francezii au ratat o lovitură de la 7 metri în ultimele două minute de joc, făcând astfel cadou victoria croaţilor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu