Dan Bălan împlineşte astăzi 32 de ani

Embed:

Fondatorul O-Zone, cel care a făcut furori în toată lumea cu piesa "Dragostea din tei", împlineşte astăzi 32 de ani. Dan Bălan a înfiinţat trupa în 1999 şi a cunoscut foarte repede succesul. Anul de graţie a fost 2004, când formaţia a încasat un milion şi jumătate de euro.

"Dragostea din tei" a ajuns numărul unu în 32 de ţări şi s-a vândut în 12 milioane de exemplare în toată lumea. Peste o sută de artişti au reluat piesa, în 12 limbi.

Înainte sa intre în lumea pop, Dan a format, în 1997, o trupă rock, numită Inferialis. Cânta la clape şi era compozitorul proiectului. Deşi nu a lansat ceva oficial, Inferialis a avut mulţi fani printre moldoveni.

În 2004, Dan a hotărât sa se întoarcă la rădăcinile sale rock. S-a despărţit de O-Zone, s-a mutat în Los Angeles, în 2005, şi a început cariera solo. A durat doi ani să-şi creeze linia melodică şi stilul propriu.

Primul album pop-rock a fost înregistrat în 2006. În paralel, Dan Bălan a lucrat la proiectul pop-dance Crazy Loop, în special pentru fanii care doreau să-l vadă pe scena dance. Albumul a fost lansat pe piaţă în decembrie 2007.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu