Dallas Mavericks a câştigat în premieră titlul de campioană în NBA

Embed:

Dallas Mavericks a devenit în premieră campioană în NBA după ce a depăşit pe Miami Heat, în deplasare, scor 105-95, în al şaselea meci al finalei. Dallas s-a impus la general cu scorul de 4-2 şi astfel şi-a luat revanşa pentru înfrângerea suferită în faţa aceleiaşi echipe din Florida, în finala ligii din sezonul 2005-2006.

Dallas Mavericks a câştigat în premieră titlul de campioană în NBA după ce a învins în meciul şase al finalei echipa Miami Heat cu scorul de 105-95.

Prima repriză a meciului a fost una echilibrată, însă Dallas a reuşit să intre la vestiare în avantaj, scor 53-51.

În repriza a doua echipa pregătită de către Rick Carlisle a controlat ritmul jocului, în care nu a cedat conducerea pe tabela de marcaj, baschetbaliştii texani au fost mai atenţi la posesie dar şi mai hotărâţi în acţiuni.

Miami a beneficiat de 15 aruncări libere mai mult decât adversarul, dar a ratat de 13 ori din acest procedeu. Jason Terry a terminat meciul cu 27 puncte, iar Dirk Nowitzki a adăugat 21 puncte şi 11 recuperări pentru Dallas. În replică, LeBron James a izbutit 21 puncte şi 6 pase decisive cu 6 posesii pierdute, însă a evoluat extrem de şters.

Miami nu pierduse niciun meci pe teren propriu în actualul playoff până la Meciul 2 al finalei.

Texanii s-au încununat campioni în NBA după ce au câştigat la general cu 4-2, iar Rick Carlisle a devenit campion pentru prima dată în calitate de antrenor.

Germanul Dirk Nowitzki a fost desemnat cel mai bun jucător al finalei 2011. El devine al doilea european laureat cu acest titlu după francezul Tony Parker, de la San Antonio Spurs.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu