Dalai Lama, pe patul de spital. Liderul spiritual tibetan a fost internat cu o infecţie

Embed:
Liderul spiritual tibetan aflat în exil, Dalai Lama, a ajuns la spital. Călugărul budist, în vârstă de 83 de ani, a fost internat într-o clinică din capitala Indiei din cauza unei infecţii. Medicii au declarat că starea lui este stabilă şi că urmează un tratament. El va rămâne în spital pentru încă cel puţin trei zile.

Dalai Lama şi-a petrecut în exil ultimii 60 de ani. În martie 1959 s-a refugiat în India, după o revoltă eşuată împotriva autorităţilor chineze din Tibet. Laureat al premiului Nobel pentru Pace în 1989, liderul spiritual tibetan spune că militează pentru autonomia şi nu pentru independenţa actualei provincii chineze, în timp ce autorităţile de la Beijing îl acuză de separatism.

"Cât de mult pot să trăiesc? Cred că încă vreo 10 sau 15 ani. Cred că în 15 ani situaţia politică din China se va schimba", a declarat Dalai Lama, liderul spiritual tibetan.

Cine va fi viitorul Dalai Lama este încă un mister: conducerea Chinei susţine că are dreptul de a desemna un succesor, însă Dalai Lama spune că un lider spiritual numit de Beijing nu va fi niciodată acceptat de tibetani.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu