Dacia Duster este cel mai bine vândut SUV al anului în Spania şi în Franţa

Dacia Duster a obţinut prima poziţie la vânzări la categoria SUV-uri pe pieţele din Spania şi Franţa în decursul anului 2011.

Dacia Duster culege roadele succesului înregistrat pe piaţa din Europa.
Modelul din Mioveni este cel mai bine vândut SUV din Spania şi din Franţa, performanţă de neimaginat în martie 2010, când a debutat la Salonul Auto de la Geneva. Pe piaţa din Franţa, Dacia a vândut 47.845 de unităţi Duster în decursul anului 2011, în timp ce piaţa din Spania a cumpărat 7.000 de unităţi până în luna noiembrie. Cel mai bine vândut model din Spania a fost Renault Megane, în timp ce piaţa din Franţa a preferat Clio, modelul mai mic al constructorului francez.

Duster s-a vândut atât de bine pe piaţa din Franţa încât a înregistrat 2.4% din totalul pieţei de vehicule din 2011 din ţara respectivă. Mai mult decât atât, modelul românesc a reuşit performanţa de a surclasa modele precum Volkswagen Polo, Ford Fiesta şi Volkswagen Golf în clasamentul vânzărilor din Franţa, fiind primul model non-francez din Top 10. Aşadar, vorbim de o victorie cvadruplă pentru Duster în 2011: lider vânzări SUV în Spania, lider vânzări SUV în Franţa, cel mai bine clasat model non-francez din Top 10 vânzări în Franţa şi surclasarea lui Polo, Golf şi Fiesta pe o piaţă importantă din Europa.

Cei de la Renault au un motiv serios de sărbătoare din moment ce Megane a cunoscut o creştere a vânzărilor de 15% în luna noiembrie şi a fost şi cel mai bine vândut model pe piaţa din Spania în primele zece luni ale anului curent. "Faptul că Megane şi Duster au ajuns lidere de vânzări ne face să ne simţim optimişti cu privire la viitorul imediat.", a declarat Luis Subias, directorul de marketing al grupului Renault Espana Comercial pentru Adevarul.es.loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu