Dacia Chişinău va debuta în Liga Campionilor în al doilea tur preliminar cu campioana Georgiei, FC Zestafoni

Embed:

După ce a cucerit în premieră titlul de campioană naţională, Dacia Chişinău va debuta miercuri seara în Liga Campionilor în al doilea tur preliminar. Adversara lupilor galbeni va fi campioana Georgiei, FC Zestafoni.

Adversara Daciei din al doilea tur preliminar al Ligii Campionilor, FC Zestafoni, a fost fondată în 1937 cu denumirea Metalurgi, care de-a lungul anilor a cucerit doar Cupa Republicii Georgiei, în 1962, iar în 1990 şi-a schimbat denumirea în Margveti. Din 2004 poartă actuala denumire.

De când evoluează în prima ligă din Georgia cu denumirea Zestafoni, clubul a cucerit titlul de campioană naţională abia în sezonul trecut. Adversara Daciei mai are în palmares şi cupa Georgiei câştigată în 2008.

Atunci Zestafoni a debutat în Cupa Uefa, unde a fost eliminată chiar din primul tur preliminar de către formaţie maghiară Gyori, după 1-2 pe teren propriu şi 1-1 în deplasare. Cea mai bună performanţă în cupele europene Zestafoni a înregistrat-o anul trecut în Liga Europei, unde a ajuns până în al treilea tur preliminar, fiind eliminată de către formaţia ucraineană Karpatî Lvov, pierzând cu 0-1 în ambele meciuri.

Spionul Daciei, Levan Korgalidze, care a jucat la Zestafoni în sezonul 2009-2010, ştie şi cine sunt cei mai periculoşi jucători din lotul actual al formaţiei georgiene.

"Aş vrea să-l menţionez pe Djaba Dvali, care a jucat şi la Dacia. Un atacant foarte puternic, şi mai au un mijlocaş central, se numeşte Tornike Aptsiauri, este un jucător tehnic. În general, echipa este una foarte tehnică", a spus Levan Korgalidze, jucător la Dacia.

Stadionul pe care evoluează FC Zestafoni, "David Abashidze", a fost inaugurat în 1952 şi are o capacitate de 4 mii 558 de locuri. Partida dintre Zestafoni şi Dacia se va juca pe 13 iulie cu începere de la ora 20.00.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu