Dacia Chişinău a avut nevoie de 11 ani pentru a obţine titlul de campioană

Clubul Dacia Chişinău poate fi considerat o adevărată istorie de succes din fotbalul moldovenesc. Publika TV vă prezintă evoluţiile unei echipe care a avut nevoie de 11 ani pentru a obţine titlul de campioană, care a calificat-o automat în finala Supercupei Moldovei din acest an.

Dacia Chişinău este unul dintre cele mai tinere cluburi de fotbal din Moldova. A fost fondat la începutul anului 2000 de Igor Ursachi, Marin Livădaru şi alţi câţiva foşti fotbalişti. În sezonul 2000/2001, echipa a debutat în Divizia A, iar peste doi ani a deschis o nouă filă în istorie - a debutat în Divizia Naţională. La finele primului sezon în elită, Dacia a reuşit să prindă un loc în Cupa Intertoto.

În total dacii au ajuns de 4 ori pe podiumul Diviziei Naţionale. În 2005 au câştigat medaliile de bronz, în 2008 şi 2009 au obţinut argintul, iar în acest an, Dacia a devenit, în premieră, Campioană a Moldovei. În ce priveşte Cupa Moldovei, galben-albaştrii au ajuns de trei ori în finală, dar de fiecare dată au pierdut. O dată în faţa Nistrului din Otaci, şi de două ori în faţa lui Sheriff Tiraspol.

Evoluţiile în cupele europene sunt şi ele o carte de vizită pentru gruparea din Chişinău. Cele mai răsunătoare succese ale dacilor au fost înregistrate în Cupa Intertoto. În 2003, cu Igor Ursachi pe bancă, Dacia a ajuns în turul 3 a competiţiei, din care a fost eliminată de Schalke-04. Iar în 2007, echipa antrenată de Emil Caras a pierdut în finala competiţiei în faţa altei echipe germane, Hamburg. În Cupa UEFA şi Liga Europei, Dacia a jucat 10 meciuri în care a obţinut o victorie, 4 egaluri, iar alte 5 meciuri le-au pierdut.

Titlul din sezonul trecut i-ar putea aduce echipei din Chişinău încă un trofeu - Supercupa Moldovei.

Lasă un comentariu