Dacă vrei să mergi la munte în România, atunci trebuie să ştii că din 1 noiembrie va fi iarnă în toată regula în Poiana Braşov

Instalaţiile de înzăpezire artificială sunt pregătite pentru a fi pornite, iar autorităţile estimează că se va putea schia chiar de la începutul lunii decembrie, scrie bzb.ro.

Având în vedere că la începutul lunii viitoare, meteorologii au anunţat temperaturi negative la munte, municipalitatea braşoveană ia în calcul ca după 1 noiembrie să pornească instalaţiile de producere a zăpezii artificiale.

De altfel, potrivit administratorului public al Braşovului, Miklos Gantz, în această perioadă se fac ultimele intervenţii pe domeniul schiabil, iar în 30 de zile, dacă temperaturile vor scădea sub minus 4 grade Celsius, se vor putea porni instalaţiile de producere a zăpezii artificiale. 

Procedura de înzăpezire poate dura între 5 şi 10 zile, în funcţie de temperaturile exterioare. În momentul de faţă, lacul de acumulare este plin în proporţie de 85%, iar în perioada următoare va fi supra-alimentat cu încă 10%.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu