"Dacă Lazăr nu e de acord să-l demită pe viceministrul Ilarion Popa, atunci să plece el din funcţie"

Premierul Vlad Filat a procedat corect când a cerut demiterea viceministrului Economiei Ilarion Popa. Iar Valeriu Lazăr, dacă nu este de acord, trebuie să-şi dea demisia de onoare, nu să ia apărarea subalternului. Declaraţia a fost făcută de analistul politic Vitalie Andrievschi, în cadrul emisiunii "Politprihod".

Potrivit analistului, prim-ministrul este în drept să ceară destituirea din funcţie a viceministrului Economiei şi a procedat cum se face, în asemenea cazuri, în statele civilizate.

"Cineva trebuie să poarte răspundere pentru faptul că acordul între Ucraina şi Moldova privind livrarea energiei electrice nu a fost semnat la timp. Trebuie să fie cineva pedepsit, şi în primul rând, trebuie să fie tras la răspundere cel care a condus direct procesul", a precizat acesta.

Vitalie Andrievschi consideră că alte modalităţi de a face ordine în ţară, decât prin responsabilizarea funcţionarilor, nu există: "Dacă nu va fi disciplină, dacă oamenii care conduc anumite ramuri sau structuri nu vor şti că în caz de eşec, vor purta respundere, ci vor merge la propriul partid şi vor căuta acoperire, atunci în ţară va fi anarhie".

Analistul exclude că ar fi vorba despre o piatră aruncată în grădina ministrului Economiei, Valeriu Lazăr, care a avut mai multe schimburi de replici cu premierul.

"Dacă Lazăr nu e de acord, el trebuie singur să-şi dea demisia, iar a alerga şi a aţine apărarea înseamnă că nu există o putere reală a premierului, ci ne întoarcem la perioada sovietică, atunci când partidul decidea totul. Trebuie să fie pus punctul la această dezordine”, a subliniat acesta.

Astăzi, şeful Executivului i-a cerut ministrului Economiei să-l demită pe viceministrul Ilarion Popa. Filat s-a arătat nemulţumit de faptul că Ilarion Popa, responsabil de sectorul energetic, nu a asigurat semnarea la timp a contractelor de achiziţie a curentului electric.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu