Dacă ai maşină electrică, nu plăteşti această taxă. Politica propusă de Ministerul Transporturilor

Embed:

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor (MTID) consideră oportună aplicarea în Republica Moldova a practicii țărilor Uniunii Europene  vizând stimularea consumatorilor de a procura autovehicule electrice, nefiind temporar percepută taxa pentru folosirea drumurilor.

Această opinie a fost exprimată de MTID într-o scrisoare de răspuns la solicitarea Ministerului Finanțelor cu privire la impozitarea autovehiculelor electrice cu taxa pentru folosirea drumurilor.

Actualmente, conform informației din Registrul de stat al transporturilor, în Republica Moldova sunt înmatriculate aproximativ 40 unități de autovehicule electrice și aproximativ 2000 unități de autovehicule hibride.

Autovehiculele hibride achită taxa pentru folosirea drumurilor în dependență de capacitatea cilindrică a motorului cu ardere internă, pe când pentru autovehiculele electrice nu este posibil de a determina indicatorul în baza căruia se va achita această taxă.

"În statele Uniunii Europene, taxele pentru folosirea drumurilor pentru autovehiculele electrice nu se percep, astfel stimulând consumatorii pentru a procura autovehicule ecologice pure", se arată în scrisoarea MTID.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu