Dă lumea năvală să ceară viză de Stăuceni

Embed:

Exod inexplicabil către Stăuceni. În ultimele două săptămâni, peste 150 de oameni au cerut viză de reşedinţă în această localitate, care face parte din municipiul Chişinău. Locuitorii din Stăuceni, dar şi reprezentanţi ai Primăriei locale recunosc că migraţia are legătură cu alegerile din 5 iunie. Ei cred că totul a fost pus la cale de unele partide politice, care vor să obţină mai multe voturi la alegeri.

Direcţia de documentare a populaţiei din sectorul Râşcani spune că nu ştie care este cauza creşterii numărului de cereri.

"Da, într-adevăr, la noi la sector s-au adresat în ultimele două sptămâni mai mulţi cetăţeni, care au cerut să fie puşi la evidenţă în comuna Stăuceni. A fost acordată viza de domiciliu conform legislaţiei în vigoare", a precizat Ala Demcenco, Şef interimar, Direcţie de documentare a apopulaţiei, Râşcani.

Însă administraţia Primăriei are deja unele bănuieli. Potrivit primarului interimar Stăuceni, Natalia Turturica, motivul ar fi alegerile locale: "Păi, avem candidaţi la funcţia de primar şi, mă rog, fiecare doreşte să învingă".

Şi oamenii din localitate ştiu despre acest fenomen. "Am auzit, dar nu-s la curent.  Cauza, cred că ar fi cea care a fost şi până acuma, ca să voteze pentru, ştiţi pentru cine. Lumea spune că pentru primarul actual ca să aibă mai multe voturi", spune un locuitor din Stăuceni.

Unul dintre colegii primarului suspendat al comunei, Valentin Sâtnic, care candidează pentru un nou mandat din partea PCRM, spune că, de fapt, alte partide au pus la cale migraţia în masă către Stăuceni.

"Asta e o hoţie adevărată, ce pot să mai spun.  Cum să apreciez asta, dacă nu hoţie. Cine e cointeresant, acela stă în spate", a declarat Mihai Savtiuc, consilier pe listele PCRM.

Amintim că pe 5 iunie, locuitorii suburbiilor Capitalei îşi aleg atât primarul şi consilierii locali, cât şi primarul şi consilierii Chişinăului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu