CV-ul Premierului desemnat. Cine este ION CHICU

Embed:

Ion Chicu are 47 de ani şi o experienţă bogată în domeniul finanțelor. Şi-a început cariera la Guvern încă în anul 2005 când a devenit şef de direcție în cadrul Ministerului Economiei. 

În perioada 2006 - 2008 a exercitat funcţia de viceministru al Finanțelor. Ulterior, timp de doi ani a fost membru al Consiliului de Administrație al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei şi consilier principal de stat al prim-ministrului de atunci Zinaida Greceanîi pe domeniile economic și relații externe.

Din 2009 până în 2016 a lucrat la reprezentanța Băncii Mondiale, fiind consultant în domeniul financiar. În ianuarie 2018 a fost desemnat secretar general de stat la Ministerul Finanţelor, în urma reforme guvernamentale. La sfârşitul anului a fost numit ministru în Guvernul Filip, după ce funcţia a rămas vacantă odată cu plecarea lui Octavian Armaşu la conducerea Băncii Naţionale.

Chicu este unul din cei câţiva miniştri pe care preşedintele Igor Dodon i-a acceptat în funcţie fără ezitare. În iulie, ministrul din Guvernul Filip a fost numit consilierul lui Dodon.

Şeful statului a recunoscut că Ion Chicu, împreună cu echipa din cadrul Ministerului Finanțelor, a reușit pe parcursul ultimilor ani să mențină stabilitate în sistemul bugetar-fiscal.

Ion Chicu este licențiat în management economic. A absolvit Academia de Studii Economice în 1994, iar ulterior a fost doi ani lector. A făcut stagieri profesionale în Belgia, Olanda, Polonia, Slovenia, Austria şi SUA. Este căsătorit și are trei copii.

loading...

Lasă un comentariu