CUTREMURUL din Albania: Numărul morţilor, în creştere. Salvatorii au recuperat mai multe trupuri neînsuflețite de sub dărâmături

Embed:

Bilanț în creştere în Albania, unde, în urma cutremurului de marți și a replicilor care au urmat, au murit 40 de oameni, iar peste 650 au fost răniți. Printre victime se numără și logodnica fiului premierului albanez şi întreaga ei familie.

Echipele de intervenție au recuperat mai multe trupuri neînsuflețite de sub dărâmături. În ajutorul albanezilor au sărit și 52 de salvatori români.

O replică de 4,6 grade pe scara Richter i-a surprins pe aceștia în timpul operaţiunilor de salvare.

Pompierii români încercau să scoată două victime de sub ruinele unei case din orașul Durres în momentul în care au resimțit replica puternică: "Am evacuat zona, acum așteptăm să fim în siguranță ca să intervenim din nou. S-au găsit două victime pe partea din spate a clădirii și se presupune că mai este o victimă pe partea din spatele clădirii".

Salvatorii din țara vecină au fost ajutați de patru câini special antrenați: "Ei dau niște indicații, dar e greu să se pună pe o semnalizare clară, pentru că e departe, dar mergem".

Într-o casă transformată în moloz în urma cutremurului locuia o familie cu nouă membri. Doar unul a supraviețuit. Salvatorii i-au descoperit pe cei doi soţi care au murit ținându-se în brațe. Și președintele Albaniei, Ilir Meta, a venit în orașul Durres. El a ținut să le mulțumească pompierilor români.

"Toată lumea știe că România ajută Albania în aceste momente critice, sunt specializați în salvare şi fac tot ce pot pentru a ne ajuta să găsim oameni sub clădirile prăbușite. Îi suntem recunoscători României pentru această reacție rapidă și pentru ajutorul profesionist", a declarat Ilir Meta, președintele Albaniei.

Ajutorul trimis de România este cel mai consistent dintre toate țările care au reacționat. În Albania sunt doar 50 de salvatori antrenați special pentru astfel de situații.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu