CUTREMURUL DEVASTATOR din Albania, soldat cu zeci de morţi. Igor Dodon a transmis un MESAJ de CONDOLEANŢE

Preşedintele ţării, Igor Dodon, a transmis un mesaj de condoleanțe cetăţenilor şi președintelui Republicii Albania, Ilir Meta, în urma cutremurului devastator, soldat cu moartea a cel puţin 24 de persoane şi rănirea a peste 600 de oameni. 

"Cutremurul puternic care s-a produs în timpul nopții în apropiere de Tirana, soldat cu pierderi de vieți omenești, zeci de răniți și distrugeri în masă, a îngrozit întreaga lume.În clipele de grea încercare pentru cetățenii albanezi, Vă transmit, în numele Republicii Moldova şi al meu personal, sincere cuvinte de încurajare și sentimentele noastre de profundă compasiune.

Vă rog să adresați condoleanţe familiilor îndoliate și urări de recuperare grabnică celor răniți.

Republica Moldova își manifestă solidaritatea cu întregul popor albanez", a menţionat Igor Dodon.

PUBLIKA.MD aminteşte că cel puțin 24 de persoane au murit și 650 au fost rănite în urma cutremurului produs marți dimineața în vestul Albaniei, considerat cel mai puternic seism din ultimele decenii, transmie BBC. Numărul victimelor este așteptat să crească în condițiile în care încă sunt oameni prinși sub dărâmături, în timp ce operațiunile de salvare continuă.

Echipe de intervenție au venit din mai multe state europene, inclusiv România, Italia, Grecia, Franța, Turcia și Croația pentru a ajuta la salvarea eventualilor supraviețuitori.

Seismul a fost urmat de nu mai puțin de 250 de replici, iar ziua de 27 noiembrie a fost declarată zi de doliu național.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu