CUTREMURĂTOR. Motivul pentru care o elevă a fost arsă de vie

Şaisprezece persoane au fost puse sub acuzare în Bangladesh după ce au ars de vie o adolescentă care l-a acuzat de hărţuire sexuală pe directorul unei şcoli.

Nusrat Jahan Rafi, de 19 ani, era elevă la o „madrassa” (şcoală islamică) din Bangladesh. Ea a fost arsă de vie pe acoperișul școlii unde învăța, după ce a contactat poliţia pentru a-i informa că a fost hărţuită sexual de directorul şcolii, scrie tabu.ro.

Directorul şcolii, Siraj Ud Doula, este printre cei puşi sub acuzare. Poliţia a informat că el a ordonat ca eleva să fie ucisă din închisoare după ce Rafi a refuzat să îşi retragă acuzaţiile împotriva lui. Poliţia a descris pregătirile pentru crimă ca fiind precum “un plan militar”.

Tânăra a fost hărţuită sexual de către directorul şcolii islamice unde învăţa în luna martie. El a chemat-o în biroul său şi a atins-o „în moduri nepotrivite”, dar tânăra a reuşit cumva să scape. Cu ajutorul familiei, în aceeaşi zi ea a depus o plângere la poliţie. Pe 27 martie, după ce ea a fost la poliţie, directorul a fost arestat. Pe 6 aprilie, ea a mers la şcoală pentru a-şi da examenele.

O colegă a chemat-o pe acoperişul şcolii sub pretextul că unul dintre prietenii ei este bătut, scrie BBC. Acolo, Nsurat a fost întâmpinată de patru sau cinci persoane care aveau feţele acoperite cu burqa şi care au încercat să o convingă să renunţe la acuzaţiile aduse directorului. După ce Nusrat a refuzat, i-au dat foc. Planul era ca incidental să pară o sinucidere, dar adolescenta, care a suferit arsuri pe 80% din suprafața corpului a reușit să depună mărturie înainte de a muri, pe 10 aprilie.

Moartea ei a dus la mai multe proteste iar mii de persoane şi-au exprimat furia pe reţelele sociale atât privind cazul ei cât şi tratamentul pe care îl primesc victimele hărţuirii sexuale în Bangladesh.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu