CUTREMUR PUTERNIC în Indonezia. Peste 130 de persoane au fost rănite şi 50.000 au fost evacuate

Peste 130 de persoane au fost rănite şi mai mult de 50.000 de persoane şi-au părăsit locuinţele după seismul cu magnitudinea de 7,2 produs duminică în estul Indoneziei, a anunţat joi Agus Wibowo, purtătorul de cuvânt al Autorităţii Naţionale pentru Gestionarea Dezastrelor (BNPB), citat de Xinhua.

Oficialul indonezian a afirmat că 34 de persoane au suferit răni grave, în timp ce alte 97 au fost rănite uşor.

Persoanele rănite şi cele evacuate sunt locuitori ai districtului Halmahera Selatan din provincia Molucele de Nord, a precizat Agus Wibowo.

"Numărul persoanelor evacuate a crescut semnificativ, aproximativ 54.000 de oameni au fost adăpostiţi în centre pentru sinistraţi", între care şi clădiri guvernamentale, moschei şi corturi, a declarat el pentru Xinhua.

Bilanţul sinistraţilor a crescut după ce personalul Autorităţii Naţionale pentru Gestionarea Dezastrelor a reuşit să ajungă în majoritatea zonelor afectate de cutremur şi să strângă date, a spus el.

Cu o zi înainte, agenţia a raportat că numărul persoanelor evacuate este de aproape 3.000, scrie agerpres.ro.

Seismul a distrus aproape 1.000 de locuinţe în districtul Halmahera Selatan.

Cutremurul a lovit provincia indoneziană Molucele de Nord, având epicentrul localizat la 62 kilometri nord-est de Labuha, la o adâncime de 10 kilometri, potrivit Agenţiei de Meteorologie, Climatologie şi Geofizică (BMKG).

Indonezia, un arhipelag de 17.000 de insule, s-a format prin convergenţa a trei mari plăci tectonice - indo-pacifică, australiană şi euroasiatică - într-o regiune care face parte din Centura de Foc a Pacificului, cea mai activă zonă seismică din lume

Lasă un comentariu