Cutremur puternic în Filipine. Oamenii fugeau panicaţi din clădiri şi birouri

Un cutremur cu magnitudinea revizuită la 6,4 s-a produs miercuri în regiunea centrală a insulei Mindanao, din sudul Filipinelor, locuitorii ieşind în grabă din clădiri şi birouri; nu au fost raportate victime sau pagube materiale imediate, informează Reuters, citat de realitatea.net.

Potrivit Institutului american de geofizică (USGS), seismul, a cărui magnitudine a fost estimată iniţial la 6,7, s-a produs la o distanţă de 69 de kilometri nord-vest faţă de oraşul General Santos din insula Mindanao, la ora 11:37 GMT.

Nu sunt aşteptate valuri distructive de tip tsunami în Oceanul Pacific după acest cutremur, a anunţat Centrul de avertizare în caz de tsunami în Pacific, cu sediul în Hawaii.

Directorul agenţiei seismice din Filipine, Renato Solidum, a declarat pentru postul de ştiri ANC că este probabilă producerea unor replici în urma seismului, considerat puternic şi cu potenţial de a provoca distrugeri grave.

"Pot avea loc replici. Unele dintre acestea vor fi resimţite, cel mai probabil, la intensităţi mici. Dar nu putem elimina posibilitatea unor intensităţi similare, care pot fi resimţite în zona epicentrului", a spus acesta.

Max Fuentes, un locuitor din Davao City, a precizat pentru postul de radio DZMM că a simţit o replică puternică.

"Am primit informaţii din partea prietenilor noştri că în Digos City, din Davao, este o pană de curent", a spus acesta.

Davao City, oraşul natal al preşedintelui Rodrigo Duterte, este unul dintre cele mai mari şi populate oraşe din Filipine.

Lasă un comentariu