CUTREMUR PUTERNIC în Chișinău. Cât de pregătite sunt autoritățile în caz de dezastru (FOTOREPORT)

Embed:

Mobilizare de amploare a salvatorilor la Spitalul Clinic Municipal, din cauza unui cutremur puternic. Este vorba despre un test pentru pompierii din Capitală şi pentru medicii din cadrul instituţiei. Aceştia şi-au verificat astăzi capacitatea de reacţie în cazul unui seism şi a unui incendiu de amploare. 

La acţiune au participat peste 20 de medici, care au acordat primul ajutor victimelor cutremurului. În rolul pacienţilor au fost tot doctori, dar şi studenţi de la Universitatea de Medicină.

"Triajul care se efectuează acordă primordial asistenţă la pacienţii care au şansă de supravieţuire în primul rând", a spus anestezistul de la Spitalul Clinic Municipal nr. 1, Ghenadie Carauș.

A fost simulat şi un incendiu, izbucnit în spital din cauza cutremurului. Echipajele de pompieri și salvatori şi-au coordonat acţiunile cu medicii, pentru a salva cât mai multe vieţi. Dintr-un bloc avariat au fost eliberate două mame cu nou-născuți.

Medicii şi pompierii spun că astfel de acţiuni sunt binevenite.

"Noi am avut două scopuri. Primul, spitalul să fie în așteptarea a fluxului sporit de pacienți care sunt aduși din municipiu cu diferite probleme, traumatisme și afecțiuni și să antrenăm lucrătorii medicali, personalul spitalului nostru", a spus directorul Spitalului Clinic Municipal nr.1, Iurie Dondiuc.

"Sunt antrenamente bine venite pentru noi, fiindcă în cazuri excepționale trebuie să știm acțiunile noastre”, a spus /șeful-adjunct Detașament Pompieri Botanica, Veaceslav Demian.

Un exerciţiu similar a mai fost efectuat în cadrul Spitalul Clinic Municipal acum trei ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu