CUTREMUR PUTERNIC în Albania. Zeci de VICTIME şi clădiri prăbuşite. Seismul, resimţit în tot estul Europei (IMAGINI DE GROAZĂ)

Embed:

(UPDATE 11:41) Cel puţin 11 oameni au murit, iar 325 au fost răniţi în Albania, care a fost zguduită de un cutremur puternic în această dimineaţă. Seismul cu magnitudinea 6,3 s-a produs la o adâncime de 10 kilometri. În doar câteva secunde, cât a durat mişcarea tectonică, zeci de oameni au ajuns sub dărâmături. Un bărbat a decedat, după ce a sărit pe geam, iar o femeie a murit încercând să-şi salveze nepotul. Iar un copil a rămas blocat sub ruine. Vă avertizăm că urmează imagini cu puternic impact emoţional. 

De aseară până dimineață au avut loc 15 cutremure cu magnitudinea peste 3, în aceeași zonă. Cel mai mare dintre ele este cel de 6,3, urmat la scurt timp de o replică de 5,3 pe Richter. Acesta a devenit astfel cel mai puternic seism produs în Albania în ultimele decenii.

(08:37) Albania a fost zguduită de un cutremur puternic în această dimineaţă, cu magnitudinea 6,3. Epicentrul seismului a fost la 30 de kilometri de capitala Tirana, la o adâncime de aproximativ 10 kilometri, fiind resimţit pe sute de kilometri, în tot estul Europei.

Din informaţiile preliminare, ar fi vorba de zeci de răniţi. După producerea cutremurului, oamenii au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele şi să meargă în zone deschise. Unii au fost observaţi fugind cu copiii în braţe.

Presa locală a transmis că un restaurant a fost distrus, iar în pereţii mai multor apartamente au apărut fisuri

Guvernul albanez a declarat că orașele din zona Durres au suferit cele mai grave daune, în timp ce peste 50 de persoane au fost duse la spitalul din Tirana. 

Cutremurul din septembrie, care a avut magnitudinea 5,4 pe Richter, s-a soldat cu cel puţin 70 de răniţi, iar 500 de case au fost deteriorate. 

Filmările postate online au arătat multe clădiri deteriorate în toată zona, cu zidărie căzută îngrămădită pe străzi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu