Cutremur puternic în Albania: Sunt zeci de răniți și multe imobile avariate. După o oră s-a zguduit și Vrancea

Embed:

Un cutremur cu magnitudinea de 5,6 s-a produs în Albania, sâmbătă după-amiază. Seismul a provocat distrugeri în Capitala Tirana și în alte orașe ale țării.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Apărării, Albana Qajaj, peste 20 de persoane au fost rănite şi au fost spitalizate, dar nu există morţi, notează AFP, citează Agerpres.

Aceasta a precizat că rănile sunt uşoare şi au fost provocate de căderea unor obiecte sau bucăţi de ziduri sau au fost persoane care au avut atacuri de panică.

"Există case şi clădiri deteriorate, dar care nu s-au prăbuşit", a adăugat Albana Qajaj, adăugând că un nou bilanţ va fi difuzat în cursul serii.

Potrivit Serviciului de prospectare geologică al SUA (USGS), seismul a avut magnitudinea de 5,6, cu epicentrul localizat la o adâncime de 10 kilometri în zona Durres. Mişcarea seismică a fost resimţită pe o rază de 250 de kilometri.

Conform Ministerului Apărării, acest şoc este cel mai puternic din ultimii 20-30 de ani din Albania. Balcanii sunt o zonă cu activitate seismică puternică, iar cutremurele sunt frecvente, adaugă AFP.

Localnicii au declarat că la Tirana cutremurul s-a simţit foarte puternic, fiind văzuţi oameni care alergau panicaţi pe străzi pentru a se adăposti.

Electricitatea şi liniile telefonice au fost întrerupte în mai multe zone, făcând comunicaţiile dificile.

Potrivit digi24.ro, după o oră de la seismul din Albania s-a produs un seism de 3,1 pe scara Richter, în județul Vrancea. Cutremurul a avut loc în apropierea următoarelor orașe: Slănic-Moldova (45 km), Covasna (48 km), Tîrgu Ocna (48 km), Onești (49 km) și Nehoiu (50 km).

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu