Cutremur la granița dintre Irak și Iran. Numărul victimelor crește: 445 de oameni au murit

Embed:

Numărul victimelor în urma cutremurului ucigaş care s-a produs duminică la granița dintre Iran și Irak, continuă să crească. În urma seismului cu magnitudinea 7,3 cel puţin 445 de oameni au murit, iar peste şapte mii au fost răniţi. Autorităţile au anunţat că majoritatea blocurilor din mai multe localităţi iraniene au fost grav avariate, iar multe dintre ele s-au prăbuşit.

Între timp, sute de salvatori, voluntari, pompieri şi militari caută supravieţuitori printre dărâmături, iar autorităţile se tem că numărul morţilor ar putea creşte, întrucât mulţi oameni sunt daţi dispăruţi.

Cutremurul a avut epicentrul într-o regiune muntoasă, la aproximativ 32 de kilometri sud de orașul Halabja (=halabgia). Seismul a fost urmat de zeci de replici puternice şi a fost resimţit până în Turcia, Israel şi Kuweit. Cele mai mari pagube au fost înregistrate în peste 20 de sate iraniene din provincia Kermanshah. Acolo a fost întreruptă energia electrică şi alte servicii de comunicaţii. Peste 70 de mii de oameni au rămas fără adăpost.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu