CUTREMUR în zona Vrancea! Seismul a avut magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter

Un cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter s-a produs miercuri, la ora 05:10, în zona seismică Vrancea. Epicentrul seismului a fost localizat în judeţul Buzău, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), citat de gandul.info.

Cele mai apropiate oraşe de epicentru sunt Covasna (36 km), Vălenii de Munte (47 km), Săcele (50 km), Târgu Secuiesc (52 km) şi Sfântu Gheorghe (55 km).

Un alt cutremur, cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter, s-a produs luni, în judeţul Vrancea, la adâncimea de 17 kilometri. Directorul ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP) a declarat că seismul a fost unul de suprafaţă şi acest tip de cutremur este urmat de mai multe replici, dar acestea au magnitudine mică şi nu ar trebui să depăşească 3,1 grade.

Marţi, în Vrancea, au mai avut loc alte două cutremure de peste 2,5 grade Richter, respectiv de 3,2 şi 2,8 grade.

În zona seismică Vrancea au fost înregistrate, în ianuarie, alte şapte cutremure, cu magnitudini între 3,2 şi 4,3 grade pe scara Richter, cel mai puternic dintre acestea, cu epicentrul în judeţul Buzău, fiind înregistrat în 4 ianuarie.

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit la Bucureşti, dar şi la Chişinău şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. 

Tot în Vrancea, la 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani.

Pentru anul 2015, specialiştii au predicţii pesimiste legate de seismele din Vrancea.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu