Cutremur în sudul Italiei. Ce intensitate a avut seismul

Un cutremur cu magnitudinea 5,2 s-a produs joi, 16 august, în regiunea Molise din Provincia Campobasso, în sudul Italiei, potrivit Institutului Naţional de Geofizică şi Vulcanologie din Italia (INGV). Seismul a fost înregistrat la ora locală 20:19 (18:19 GMT) şi a avut epicentrul la 4 kilometri sud-est de oraşul Montecilfone, la o adâncime de 10 kilometri, scrie libertatea.ro.

Montecilfone se află la aproximativ 300 de kilometri est de Roma, capitala Italiei, într-o zonă care a fost lovită și marţi, 14 august, de un cutremur cu magnitudine 4,7.

Deocamdată nu au fost raportate victime sau pagube după cutremurul de joi. De altfel, nu au existat consecinţe majore nici după seismul produs marţi.

Situată între două plăci tectonice, euro-asiatică şi africană, Italia are cea mai mare parte a teritoriului expusă la un risc seismic ridicat. Mii de zguduiri sunt înregistrate în fiecare an, chiar dacă majoritatea nu sunt resimţite de populaţie, notează Agerpres.

Aceste seisme se produc într-un moment în care este doliu național în Italia, după prăbușirea autostrăzii în Genova. Premierul a decretat starea de urgență.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu