CUTREMUR în Mexic. Oamenii mărturisesc momentele de CALVAR prin care au trecut (FOTO)

Un nou cutremur puternic a zguduit noaptea trecută centrul Mexicului. Seismul de 7,1 pe Richter a făcut cel puţin 226 de morţi, iar acesta este doar un bilanţ provizoriu. Potrivit autorităţilor, un număr necunoscut de oameni se află sub dărâmături.

Zeci de clădiri s-au prăbuşit în timpul seismului, printre care şi o şcoală. 30 de oameni, majoritatea copii au murit, iar 38 de persoane care se aflau în instituţie au fost daţi dispăruţi.

CITEŞTE ŞI: Cutremurul de 7,1 din Mexic a fost anunțat de prezicătorul de seisme. "Spre sfârşitul anului vom fi martorii unor evenimente grave" (VIDEO)

CITEŞTE ŞI: IMAGINI DE GROAZĂ. Cum se PRĂBUȘESC cladirile în timpul cutremurului devastator din Mexic

Iar în birourile unei companii unde munceau zeci de angajaţi a fost panică generală.

În urma cutremurului, într-un bloc s-a produs o explozie. Autorităţile susţin că, cel mai probabil, este vorba despre o scurgere de gaze.

Înspăimântaţi, oamenii care locuiesc în Ciudad de Mexico au povestit prin ce calvar au trecut.

"Cutremurul a fost foarte puternic. În timpul seismului am vrut să alerg spre copii, dar nu am putut ajunge la ei, deoarece eram blocată la etajul trei. Am fost ajutaţi de vecini şi îi mulţumesc lui Dumnezeu că suntem în viaţă. "

TOTUL DESPRE CUTREMURUL DEVASTATOR din Mexic. Cel puţin 226 de oameni şi-au pierdut viaţa (FOTO/VIDEO)

"Am văzut cum s-a prăbuşit clădirea. Credeam că înăuntru sunt copii. Am fost cu adevărat şocat să văd aşa ceva. "

Sute de membri ai forţelor de ordine, salvatori, voluntari şi militari sunt implicaţi în operaţiunile de căutare a victimelor.

"Am cerut ca toate spitalele, atât cele de stat, cât şi cele private, să ofere ajutor tuturor cetăţenilor care au avut de suferit din cauza cutremurului. De asemenea, am ordonat ca în operaţiunile de căutare a victimelor să fie implicată armata şi marina militară", a spus preşedintele Mexicului, Enrique Pena Nieto.

Epicentrul mişcării tectonice a fost în statul mexican Puebla la o adâncime de 51 de kilometri.

La începutul acestei luni, Mexicul a fost lovit de un alt cutremur puternic cu magnitudinea 8,1. Atunci, 98 de oameni au murit.

Seismul de noaptea trecută s-a produs la câteva ore după ce în Ciudad de Mexico s-a desfășurat un exercițiu de pregătire pentru cutremure.

În urmă cu 32 de ani, la 19 septembrie 1985, Mexicul a fost lovit de un seism cu magnitudinea 8, care s-a soldat cu peste cinci mii de morți.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu