CUTREMUR în Italia. O persoană a murit, iar alte patru au fost rănite

Embed:

Șeful Protecției Civile din Italia a prezentat primul bilanț al victimelor și daunelor provocate de cutremure la cinci ore după seisme. Zeci de persoane au fost afectate de cutremure, dar doar patru oameni au suferit răni, însă viața lor nu este în pericol. De asemenea, o singură persoană a murit. Este vorba despre un bătrân care a făcut infarct atunci când a avut loc primul seism. 

Centrul Italiei a fost zguduit, miercuri seară, de trei cutremure, cu magnitudini de 5,4, 5,9 şi 4,6, însoţite de multe replici mai mici, de peste 3 grade pe scara Richter. Cutremurele au avut loc în zona de la graniţa regiunilor Umbria şi Marche, nu departe de locul afectat de seismul din această vară, scrie Digi24.ro.

Specialiştii italieni au anunţat chiar o legătură între mişcările tectonice de acum şi cele din 24 august.

Autorităţile locale au anunţat o situaţie dezastruoasă, cu numeroase clădiri dărâmate, mai ales dintre cele vechi. Deocamdată, a fost raportată o singură victimă, un bătrân care a făcut infarct, plus mai mulţi răniţi.

Şcolile din zona zguduită de cutremure vor rămâne închise joi, pentru a fi verificate dacă sunt sigure. Premierul Italiei, Matteo Renzi, s-a întors de urgenţă la Roma pentru a coordona situaţia de criză.

Primul seism, de magnitudine 5,4, s-a produs la ora 20.10, în apropierea localităţilor Castel Sant'Angelo sul Nera şi Visso. Epicentrul a fost foarte aproape de suprafaţă, la o adâncime de nouă kilometri. Două ore mai târziu, a urmat un al doilea cutremur, mai puternic, magnitudine 5,9. A fost vorba tot de un cutremur de suprafaţă, cu epicentrul la doar zece kilometri adâncime. După alte două ore, un al treilea seism, de magnitudine 4,6, a avut loc tot în aceeaşi regiune.

Autorităţile locale din zonele afectate au anunţat o situaţie de criză, mai ales din cauza numărului mare de clădiri prăbuşite.

Foarte mulţi locuitori din zona lovită de cutremur au fost nevoiţi să plece din case şi au fost mutaţi în adăposturi.

Alimentarea cu energie electrică din unele zone a fost întreruptă, iar unele drumuri locale au fost blocate. Mişcările tectonice s-au simţit chiar în capitala Roma, la aproape 200 de kilometri distanţă.

Ultimul seism de mare amploare s-a produs în Italia pe 24 august. Atunci au fost distruse numeroase localităţi şi aproape 300 de oameni şi-au pierdut viaţa.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu