CUTREMUR în Italia: Bilanţul victimelor a ajuns la 250 de morţi, printre care cinci români

Embed:

Au trecut aproape 48 de ore de la cutremurul cu magnitudinea 6 care a zguduit centrul Italiei, iar bilanțul provizoriu al persoanelor decedate a ajuns la 250, printre ei numărându-se și cinci români. Alte 264 de persoane sunt rănite.

11 români sunt în continuare dați dispăruți de către rude, iar alți patru sunt răniți, informează Digi24.ro.

Echipele salvare muncesc necontenit şi au reuşit să scoată în viaţă oameni prinşi de zeci de ore sub dărâmături.

2.500 de oameni au dormit în corturi în apropierea satelor devastate de cutremur, unii pentru că nu mai au case, alţii pentru că le e frică să meargă acasă sau pentru că li s-a recomandat să nu intre în locuințe.

Ca să evite să se pună în pericol, poliţia i-a anunţat că ia măsuri împotriva "şacalilor", nume dat în Italia celor care jefuiesc casele sinistraţilor, după catastrofele naturale.

Zeci de salvatori, pompieri şi membri ai Protecţiei Civile, dar şi voluntari, au căutat toată noaptea printre ruinele celor trei sate devastate de cutremurul de ieri. Niciun efort nu e prea mare, dacă se mai salvează o viaţă.

Mii de oameni rămaşi fără case au nevoie de ajutor pentru a-şi reconstrui vieţile. Premierul Matteo Renzi a anunţat o şedinţă de guvern consacrată măsurilor necesare în comunităţile distruse de cutremur.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu