Cutremur în fotbalul moldovenesc! Veris Chişinău se retrage din Divizia Naţională

Embed:

Formaţia Veris se retrage din campionat. Anunţul a fost făcut pe site-ul oficial al echipei la doar o zi după ce patronul formaţiei, Vladimir Niculaiţă a ameninţat cu retragerea din Divizia Naţională.

Eliminarea lui Veris din Cupa Moldovei a fost ultima picătură pentru conducerea clubului. Şefii echipei din Chişinău au decis să retragă echipa din campionat, deoarece consideră că "haiducii" au fost dezavantajaţi de arbitri în partida cu Sheriff din sferturile Cupei Moldovei. Această veste i-a luat prin surprindere pe jucători care au aflat despre decizie de pe site-ul oficial al clubului.

"Sunt şocat, însă până la urmă între noi şi patron întotdeauna a existat un dialog bun. Ştiu că este o persoană emoţională şi a reacţionat la acest meci ceea ce s-a întâmplat referitor la arbitraj. Poate a decis să ia la cald această decizie. Până la urmă sperăm să fie totul cum şi a fost, stabil şi să mergem pentru îndeplinirea obiectivelor pe sezon. Aşteptăm
următoarele zile să mai avem un dialog şi să clarificăm", a declarat căpitanul FC Veris, Petru Racu.

Totuşi jucătorii speră că echipa nu va fi retrasă din campionat şi se pregătesc în continuare de meciul de sâmbătă cu FC Tiraspol.

"S-a creat o echipă bună, o familie şi am demonstrat în aceşti trei ani că am avut rezultate bune, iar acum mergem pe primul loc, însă nu depinde totul de noi. Noi facem meseria ca jucători, dar patronul decide ce să facă cu viitorul echipei", a spus Petru Racu.

Anterior, după retragerea echipei FC Costuleni, Pavel Cebanu a declarat că în ediţia viitoare a Diviziei Naţionale numărul echipelor s-ar putea reduce.

"Am făcut deja un alt regulament. Poate a venit timpul să reducem numărul de echipe acum în perioada de licenţiere ca să nu depindem de o echipă. Noi nu ştiam dacă echipa va evolua după Anul Nou sau în etapa următoare. La moment, noi nu suntem asiguraţi. Acum avem zece echipe. Pentru Moldova cred că este soluţia optimă", a explicat Cebanu.

Veris este lider în Divizia Naţională cu 29 de puncte şi are cu două mai mult decât Dacia şi Sheriff. Dacă Federaţia de Fotbal va accepta cererea de retragere a echipei Veris din campionat atunci toate rezultatele cu participarea acestei formaţii vor fi anulate.

În acest caz Dacia Chişinău ar urma să fie liderul Diviziei Naţionale, iar în campionat vor rămâne doar nouă echipe.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu