Cutremur de 7,3 în arhipelagul Molucelor, în Indonezia

Un seism puternic, cu magnitudinea 7,3, s-a produs la est de Indonezia duminică, lovind Insulele Moluce (Insulele Mirodeniilor), conform unei informări a Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS). 

USGS nu a emis avertizare de tsunami.Cutremurul s-a produs la puţin timp după ora locală 18:00 (09:00 GMT), pe Insula Halmahera din Arhipelagul Molucelor, la o adâncime de 10 kilometri, potrivit Agerpres. „Cutremurul a fost atât de puternic încât oamenii şi-au părăsit casele şi au fugit în stradă cuprinşi de panică”, conform unui reprezentant local al agenţiei de gestiune a catastrofelor naturale. 

Autorităţile evaluează situaţia, dar deocamdată nu există informaţii despre eventuale victime şi pagube materiale. Luna trecută, un cutremur cu magnitudinea de 7,3 grade pe scara Richter a avut loc în Indonezia, la o adâncime de 200 kilometri în Marea Banda, la nord de Timor-Leste. În 2018, un seism de 7,5 urmat de un tsunami produs la Palu, pe Insula Sulawesi, s-a soldat cu 2.200 de morţi şi mii de persoane dispărute, scrie libertatea.ro

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu