Cutremur cu magnitudinea de 8,8 în Japonia. A avut loc primul tsunami

Embed:

(UPDATE 09.29) Cel puţin un om a murit în prefectura Fukushima, la nord de oraşul Tokio, unde au ajuns valurile mişcate de tsunami. Mai multe persoane au fost rănite. Mii de oameni au ieşit în stradă, încercând să se evacueze. Mai mulţi oameni s-au refugiat pe acoperişuri.

A fost emisă alertă de tsunami şi pentru Rusia, Insulele Marcus, Hawaii şi Marinele de Nord.

Urmăriţi imagini în direct pe site-ul Publika.md, la secţiunea Live  Publika TV.

(UPDATE 09.11) Un tsunami loveşte coasta de nord-est a Japoniei. Experţii admit că ar putea apărea valuri de până la 10 metri.

Potrivit Realitatea, cutremurul s-a simţit şi la Tokio. Oamenii se grăbesc să evacueze clădirile din zona portului din Tokio, unde o clădire a luat foc. Acoperişul unei clădiri unde avea loc o ceremonie de absolvire s-a prăbuşit. Oraşul Onahama a fost lovit de valuri de 4 metri, care au măturat totul în cale.

Un tsunami de patru metri înălţime a fost observat în prefectura Iwate şi a provocat pagube la Kamaishi.

Cutremurul s-a produs la o adândime de 24 de kilometri, la 376 de kilometri de Tokio. La puţin timp după cutremur au avut loc două replici de 6,4 la interval de un minut. Acestea au fost urmate la scurt timp de o nouă replică cu magnitudinea de 6 grade.

(UPDATE 08.41) Un cutremur cu magnitudinea de 8,8 s-a produs în largul coastelor de nord-est ale Japoniei. Iniţial, agenţia meteorologică din Japonia a anunţat o magnitudine de 7,9.

Agenţia niponă de meteorologie a atenţionat despre posibilitatea unui tsunami. Potrivit sursei, valurile ar putea ajunge până la zece metri înălţime.

Activitatea centralei atomo-electrice din Miyagi a fost sistată în urma seismului. Aeroportul din Tokyo a fost închis în urma cutremurului.

Potrivit agenţiei Kyodo, opt avioane militare verifică pagubele cauzate de cutremur. Mai multe incendii au izbucnit în urma siesmului din Japonia.

Amintim că în Japonia, cutremurele sunt un fenomen obişnuit. Ţara este situată în una dintre cele mai active zone seismice din lume. Aproape 20% dintre cutremurele cu magnitudine mai mare de 6 se produc în regiunea Japoniei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu