CUTREMUR cu magnitudinea de 7,1 grade în California. A fost decretată stare de urgenţă (IMAGINI CARE ÎŢI TAIE RESPIRAŢIA)

Embed:

(UPDATE 10:00) Guvernatorul Californiei a decretat stare de urgenţă, după cutremurul puternic de vineri seara. Deocamdată s-au înregistrat mai mulţi răniţi, dar încă nu se ştie numărul exact al persoanelor afectate.

În plus, mai multe clădiri s-au prăbuşit, inclusiv cea a unui californian care s-a plâns că abia terminase de plătit ratele la ea.

(07:36) Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs, vineri seară, în statul american California, la doar o zi după un alt cutremur puternic în zonă, anunţă Institutul de Geofizică din SUA (USGS), citează mediafax.ro.

Cutremurul a avut loc vineri, la ora locală 20.19 (06.19, sâmbătă, ora Moldovei), în zona Văii Searles, în apropierea oraşului Ridgecrest din statul american California, la o zi după un cutremur de 6,4 grade tot în această zonă.

Epicentrul cutremurului a fost la 17 kilometri de oraşul Ridgecrest, la 138 de kilometri de Bakersfield şi la 202 kilometri de Los Angeles, potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM), care a precizat că seismul s-a produs la o adâncime de doar 10 kilometri.

Seismul a fost resimţit până la Las Vegas, cât şi în nordul Mexicului, informează agenţia The Associated Press.

Dacă magnitudinea preliminară se confirmă atunci acesta este cel mai puternic seism înregistrat în sudul Californiei în ultimii 20 de ani.

În urma seismului nu au fost momentan semnalate victime sau daune materiale semnificative.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu