Curţile blocurilor de locuit, paralizate din cauza ninsorilor. "Mai bine aş lua patinele şi... înainte!"

Embed:

Ninsoarea de azi a paralizat şi curţile blocurilor de locuit, care nu au fost curăţate de autorităţile locale. Oamenii spun că în astfel de condiţii, sunt nevoiţi să fie mai atenţi pe unde umblă şi cum îşi manevrează maşinile.

Reprezentanţii "Exdrupo" consideră că la această oră pe străzile Capitalei se circulă fără dificultate. Pe parcurul zilei, la deszăpezirea străzilor au fost folosite 20 de autospeciale, iar pe drumuri au fost împrăştiaţi 800 de metri cubi de material antiderapant. Mai dificil este accesul în curţile blocurilor de locuit şi pe trotuare. Reprezentanţii Primăriei afirmă că, deşi acestea au fost curăţate azi noapte, zăpada de peste zi le-a acoperit din nou. Totuşi, autorităţile dau asigurări că problema fi rezolvată mâine dimineaţă. Până atunci locatarii se descurcă după puteri. Cel mai greu le este, însă, bătrânilor care spun că trebuie să se deplaseze şi mai încet.

Ninsoarea a dat bătăi de cap şi şoferilor, care din cauza zăpezii, au ieşit mai greu cu maşina din curtea blocului:

"Prin curte e groaznic. Acum situaţia e un pic mai bună, dar dimineaţă m-au împins şi am ieşit de aici".

"E dificil, dar mergem. Trebuie curăţat în curte, dar nu o face nimeni".

"E complicat de mers pe drum. Mai bine aş lua patinele şi... înainte!".

Reprezentanţii Primăriei afirmă că dimineaţă curţile blocurilor şi trotuarele au fost curăţate, însă din cauza zăpezii care s-a aşternut peste zi, acestea au fost acoperite din nou. "Azi la orele 24.00 o să ieşim iar cu toate mecanismele, o să lucrăm noaptea că este mai liber, astfel ca mâine să schimbăm situaţia în toate curţile şi pe trotuarele principale", a declarat şeful Direcţiei Locativ-Comunale a Primăriei Chişinău, Petru Gontea.

Noaptea trecută, la deszăpezirea străzilor din Capitală au fost folosite aproape 50 de autospeciale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu