Curtea Supremă de Justiţie are un nou vicepreşedinte. Află cine este el (FOTO)

Embed:

Parlamentul a numit în funcţie un nou vicepreşedinte al Curţii Supreme de Justiţie. Petru Ursache va ocupa acest post timp de patru ani. Până acum acesta a fost judecător la Curtea Supremă de Justiţie. 

În perioada anilor 1988-1990 Petru Ursache a activat în calitate de judecător la Judecătoria Buiucani. Ulterior a fost ales preşedinte al instanţei, funcţie pe care a deţinut-o timp de 12 ani. Iar din 2002 a revenit la funcţia de judecător şi s-a aflat în această funcţie până în 2007.

Totodată, Parlamentul a mai numit trei judecători la Curtea Supremă de Justiţie. Este vorba de Maria Ghervas, Petru Moraru şi Nadejda Toma.

Publika.md aminteşte că Petru Ursache a fost numit judecător la CSJ în 2005. Numele său figurează în două dosare pe care Moldova le-a pierdut la CEDO. În 2012 acesta a fost decorat cu Ordinul de Onoare printr-un decret al președintelui Nicolae Timofti.

De asemenea, magistratul a fost vizat într-un articol al Ziarului de Gardă precum că ar deține o casă cu două nivele și mansardă, estimată de experții imobiliari la un preț de 3-4 milioane lei. Aceasta este amplasată pe str. Pietrarilor și Ciocârliei, în cartierul de elită de la Telecentru. 

Foto: zdg.md

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu