Curtea de Justiţie a Uniunii Europene nu va mai face publice datele cu caracter personal

Embed:

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene nu va mai face publice datele cu caracter personal. Decizia a intrat în vigoare din această lună şi se referă la persoanele fizice implicate în cazuri preliminare.

Prin urmare, numele şi prenumele lor vor fi înlocuite cu iniţiale. Magistraţii europeni dau asigurări că noua măsură nu va afecta modul de examinare a dosarelor.

În luna octombrie a anului trecut, Consiliul Superior al Magistraturii din Moldova a aprobat un regulament care prevede că în unele cazuri, când este vorba de şedinţe de judecată închise, în sentinţa publicată pe site-ul instituţiei vor putea lipsi datele cu caracter personal ale participanţilor la proces.

Este cazul dosarelor, în care au avut de suferit minorii, procese de judecată ce vizează secretul comercial şi dreptul la viaţa privată, dar şi alte cele când judecătorul decide dacă datele personale nu vor fi făcute publice. Regulamentul aprobat a fost elaborat în conformitate cu principiile Convenției Europene a Drepturilor Omului.

Documentul a stârnit un val de nemulţumiri printre jurnalişti şi jurişti din ţara noastră deoarece ar fi îngrădit accesul la deciziile judecătoreşti.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu