Curtea de Conturi: PG şi MAI vor încerca să recupereze banii de la agricultorii ce au obţinut subvenţii prin fals

Curtea de Conturi a depistat două tipuri de încălcări referitor la obţinerea prin fals a subvenţiilor de către unii agricultori din ţară. "Agricultorii au contrafăcut un şir de documente pentru a primi subvenţii, iar responsabilii din cadrul Ministerului Agriculturii nu au vrut să fie atenţi atunci când au analizat situaţia acestora pentru a le oferi subvenţii" a declarat membrul Curţii de Conturi, Ion Sturzu.

Materialul obţinut de Curtea de Conturi în urma auditului va fi trimis Procuraturii Generale şi Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei. "Organele de drept vor încerca tragerea la răspundere a agricultorilor care au primit subvenţii deşi nu le meritau şi recuperarea banilor care i-au primit nejustificaţi”, subliniat Ion Sturzu.

De asemenea, membrii Curţii de Conturi vor informa Guvernul şi Parlamentul pentru a lua atitudine în cazul neregulilor depistate la Ministerul Agriculturii. "Trebuie să modifice mecanismele existente, astfel încât beneficiarii de subvenţii să poată să le obţină. Anul trecut pentru mulţi agricultori normele care reglementau mecanismele de subvenţionare erau destul de dificle”, s-a dat cu părerea membrul Curţii de Conturi.

Astăzi Curtea de Conturi a prezentat două rapoarte cu privire la cheltuirea banilor publici de către ministerul Agriculturii, pe parcursul anului trecut. Astfel, jumătate de milion de lei au fost cheltuiţi pentru salarizarea personalului. Totodată, s-a constatat că 3 agenţi economici au primit bani din partea statului deşi nu trebuia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu