Curtea de Apel: Vlad Filat rămâne în arest. REACŢIA avocatului şi procurorului

Fostul premier Vlad Filat rămâne în arest preventiv. Anunţul a fost făcut de avocatul acestuia Igor Popa.

"Cu părere de rău, Vlad Filat continuă să fie deţinut cu arest preventiv. Nu suntem de acord cu această decizie şi vom merge la CEDO", a menţionat Popa.

Menţionăm că astăzi Curtea de Apel Chișinău a examinat contestația depusă de avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa, privind decizia de arestare preventivă pentru 30 de zile a fostului premier, emisă de Judecătoria sectorului Buiucani.

Avocatul lui Filat a sugerat că la CEDO au fost câştigate procese în care s-a făcut ceea ce el a numit justiţie televizată: "Două milioane de moldoveni deja l-au condamnat pe Vlad Filat." Igor Popa a adăugat că procurorii sunt responsabili de faptul că unele probe şi interceptări telefonice, legate de dosar, ajung în presă.

Procurorii sunt însă mulţumiţi de hotărârea instanţei de judecată. Ei spun că dacă ar fi cercetat în stare de libertate, Vlad Filat ar putea influenţa mersul anchetei.

"Eu nu vorbesc ce se vehiculează. Eu vorbesc doar ce ţine de limita cauzei din care fac parte ca membru al grupului. Nu intraţi în detalii şi nu interpretaţi ironat. Ar exista inclusiv și intimidări de martori și chiar distrugere de probe. De la ultima percheziţie examinăm toate probele", a subliniat procurorul Adriana Beţişor.

În timp ce judecătorii Curţii de Apel Chişinău examinau demersul avocaţilor, sute de protestatari au scandat lozinci anti Filat. După pronunţarea hotărârii, manifestanţii au scandat "victorie". 

În faţa instanţei de judecată au venit şi deputaţii liberal-democraţi pentru a-l susţine pe şeful lor.

"Noi considerăm că domnul preşedinte este nevinovat şi dacă este măcar o doză de stat de drept, atunci acest lucru se va demonstra", a conchis deputatul PLDM Vadim Pistrinciuc.

PUBLIKA.MD aminteşte că, pe data de 15 octombrie, deputatul PLDM Vlad Filat a fost reţinut de ofiţerii CNA pentru 72 de ore, după ce 79 de deputaţi au votat, la solicitarea procurorului general, pentru lipsirea lui de imunitate parlamentară.

Legislativul a votat: VLAD FILAT A RĂMAS FĂRĂ IMUNITATE PARLAMENTARĂ

Duminică, Vlad Filat a primit 30 de zile de arest preventiv. El este cercetat penal pentru corupție şi fraudele din sistemul bancar şi riscă până la 15 ani de închisoare.

Fostul premier Vlad Filat va sta 30 de zile în arest, în izolatorul CNA. CRONICA EVENIMENTELOR

Dosarul a fost pornit după autodenunțul omului de afaceri Ilan Șor, de la care Filatar fi extorcat 250 de milioane de dolari.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu