Curtea de Apel: "Piatra lui Ghimpu" rămâne în PMAN

Embed:

"Piatra lui Ghimpu" rămâne în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Acesta a fost verdictul Curţii de Apel Chişinău. Instanţa a respins, astăzi, sesizarea Fundaţiei "Soluţia" prin care se solicita evacuarea pietrei pentru comemorarea victimelor regimului sovietic pe motiv că ar fi fost instalată ilegal.

Juriştii fundaţiei au declarat că hotărârea instanţei a demonstrat încă o dată că, în Republica Moldova, Justiţia este controlată de actuala Guvernare. Ei spun că vor ataca deciza la Curtea Supremă de Justiţie. Potrivit lor, acum doi ani, piatra a fost instalată ilegal, prin decizia primarului general al Capitalei, în lipsa avizului Direcţiei Arhitectură şi fără a fi votată de Consiliul municipal Chişinău.

Publika.md aminteşte că Piatra comemorativă a fost instalată în Piaţa Marii Adunări Naţionale la data de 28 iunie 2010. Curtea Constituţională a decis că decretul lui Mihai Ghimpu, prin care ziua de 28 iunie a fost declarată drept zi a ocupaţiei sovietice, este neconstituţional.

Liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat de mai multe ori că această piatră trebuie să fie demolată pentru că ar provoca ură şi dezbinare în societate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu