Curtea de Apel Economică a numit un nou administrator la "Termocom". Chirtoacă: Vom ataca cu recurs

Embed:

O decizie a Curţii de Apel Economice a provocat nemulţumirea primarului Capitalei, Dorin Chirtoacă. În urma unei hotărâri a acestei instanţe judecătoreşti economice, întreprinderea municipală "Termocom" s-a trezit peste noapte cu un nou administrator, pe nume Laura Ţurcan. Dorin Chirtoacă afirmă că această decizie contravine legii.

Potrivit primarului general al Capitalei, creditorii companiei "Termocom", aflată în procedură de insolvabilitate, şi nu instanţa de judecată trebuie să numească administratorul. Chirtoacă face trimitere la "Legea insolvabilităţii", care stipulează că noul administrator este propus de către creditori, iar instanţa de judecată aprobă sau respinge candidatura. În cazul "Termocom" administratorul a fost numit de Curtea de Apel Economică, deşi creditorii întreprinderii nu au făcut nicio propunere. 

Reprezentanţii Primăriei se declară nedumeriţi de decizia instanţei. ”Administratorul urmează să fie înaintat conform articolului 75 din lege, de către adunarea creditorilor”, a afirmat Diana Gurschi, șefa direcţiei Asistenţă Juridică a Primăriei.

”Această hotărâre a Curţii de Apel Economice urmează să fie atacată neîntârziat cu recurs întrucât nu a fost respectată legea”, a declarat primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă. 

Deocamdată, Curtea de Apel Economică nu a comentat de ce a luat o astfel de decizie. "Termocom" este cel mai mare furnizor de agent termic din ţară. Majoritatea acţiunilor companiei sunt deţinute de către Consiliul Municipal Chişinău.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu