Curtea de Apel Chișinău: Inspectoratul General al Poliției intenționat sau neintenționat nu a asigurat ordinea după evadarea lui Petic

Curtea de Apel Chișinău califică drept o imixtiune și presiune directă asupra completului de judecată care examinează dosarul lui Gheorghe Petic, condamnat penal pentru viol, dar și asupra tuturor magistraților care au pe rol dosare de rezonanță și sunt intens mediatizate. Potrivit instituției, ceea ce s-a întâmplat astăzi este o situație fără precedent.

Totodată, Curtea de Apel Chișinău își exprimă îngrijorarea de faptul că Inspectoratul General al Poliției intenționat sau neintenționat nu a asigurat, în măsura cuvenită, ordinea și securitatea în cadrul examinării dosarului lui Gheorghe Petic, care este atât de mediatizat. 

Prin urmare, Curtea de Apel Chișinău a emis o adresare către șeful statului Igor Dodon, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, premierul Maia Sandu, Consiliul Superior al Magistraturii și misiunile diplomatice în Republica Moldova.

Prin intermediul acestui document, Curtea de Apel Chișinău solicită autorităților vizate să ia act de cele întâmplate și să nu admită imixtiunea politică și să asigure independența judecătorilor în procesul de examinare a dosarelor. 


PUBLIKA.MD
amintește că Gheorghe Petic a fugit astăzi de la şedinţa de judecată, fiind nemulţumit de hotărârea judecătorilor. Totul s-a întâmplat în cadrul şedinţei de la Curtea de Apel Chişinău, unde avocaţii săi au cerut eliberarea lui din arest, solicitare respinsă de magistraţi.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, Gheorghe Petic a reuşit să iasă afară datorită susţinătorilor săi, care au intrat cu forţa în interior. 

CITEȘTE ȘI: Gheorghe Petic, condamnat penal pentru viol, a fugit din sala de judecată, numulțumit că nu a fost eliberat (VIDEO)

Gheorghe Petic a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare, cu executare în penitenciar de tip semi-închis. Acesta va mai trebui să plătească o amendă de 30 mii de lei pentru violare la domiciliu.

Gheorghe Petic a fost condamnat pentru agresarea şi violarea unei femei din Ungheni. El a fost surprins de o cameră de supraveghere în timp ce intra în casa victimei, iar pe hainele lui au fost depistate probe biologice care aparţin femeii.  

Lasă un comentariu