Curtea de Apel Chişinău A DECIS! Partidul "Patria" este EXCLUS din campania electorală

Embed:

Curtea de Apel Chişinău a decis retragerea din cursa electorală a Partidului "Patria". Totodată, contestaţia depusă, astăzi, de Partidul al cărui cap de listă la alegerile din 30 noiembrie este omul de afaceri Renato Usatîi a fost respinsă de către magistraţi.

Potrivit reprezntanţilor Curţii de Apel, hotărârea este cu drept de recurs la Curtea Supremă de Justiţie în decurs de trei zile.

Magistraţii au mai declarat că cei 8,1 milioane de lei utilizaţi de Partidul "Patria" vor fi confiscaţi şi încasaţi în bugetul de stat.

Potrivit expertului în drept internaţional Vitalie Gămurari, decizia Curţii de Apel va fi o lecţie şi pentru alţii.

Iar Valeriu Cerba, doctor în drept este de părere că hotărârea de azi este una legală, iar oamenii legii şi-au făcut cu succes meseria: "Extremismul în Republica Moldova nu are loc. Forţele sănătoase nu vor permite ca în 30 noiembrie să aibă loc proteste sau alte acţiuni".

Publika.md aminteşte că, ieri, Comisia Electoală Centrală (CEC) a solicitat Curţii de Apel Chişinău să anuleze hotărârea Comisiei prin care a înregistrat partidul Patria în campania electorală

Membrii CEC au luat această decizie după ce Inspectoratul General de Poliţie a prezentat probe potrivit cărora concurentul electoral Partidul "Patria" a utilizat 8,1 milioane de lei, care au fost trimişi din străinătate. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu