Curtea de Apel a respins cererea avocaţilor lui Vlad Plahotniuc și a menținut decizia privind mandatul de arestare pentru 30 de zile

Embed:

Magistraţii Curţii de Apel au respins recursul avocaţilor lui Vlad Plahotniuc, care au solicitat ca acesta să fie cercetat în libertate. Judecătorii au menţinut decizia primei instanţe, care i-a dat fostului preşedinte al Partidului Democrat un mandat de arestare de 30 de zile. Plahotniuc este învinuit într-un dosar penal pentru spălare de bani în proporţii deosebit de mari. Potrivit avocaţilor, acesta se declară nevinovat.

Avocatul lui Vlad Plahotniuc, Vladislav Roşca, insistă pe faptul că acuzarea nu deține probe concludente pentru insista asupra arestului preventiv.

"Procurorul şi-a menţinut poziţia. Deci tot pe aceeaşi poziţie, deci în opinia noastră nu a prezentat nici o probă care ar confirma riscurile pentru aplicarea măsurii preventive. Noi nu vedem probe cu privire la cel puţin bănuiala rezonabilă despre comiterea infracţiunii.", a declarat Roşca. 

La fel ca și anterior, procurorul pe caz a fost scump la vorbe și nu a vrut să ne spună cu ce probe operează în dosar.

"Cu referire la fond după cum v-am spus nu pot da detalii pentru a nu prejudicia mersul anchetei. Cu referire la datele obţinute cu siguranţă procuratura o să revină cu detalii pentru presă.", a declarat procurorul Victor Cazacu. 

Anterior, avocatul lui Vlad Plahotniuc a declarat că procurorii au încălcat toate principiile procedurii penale şi nu au respectat procedura de citare a clientului său. Astfel, apărarea a solicitat amânarea pentru trei săptămâni a audierilor.loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu