Curtea Constituțională va examina sesizarea deputaţilor privind interimatul lui Dodon, după refuzul de a-i numi repetat pe noii membri ai Guvernului

Embed:

Curtea Constituțională ar putea pune, astăzi, capăt disputei în privinţa numirii celor şapte noi membri ai Guvernului. Asta după ce președintele ţării, Igor Dodon a respins de două ori candidaturile pentru aceste funcţii, propuse de premierul Pavel Filip.

Anterior, un grup de deputaţi a sesizat Curtea Constituţională în privinţa procedurii de justificare a interimatului funcției de președinte a ţării în acest caz.

Potrivit deciziei, anunţate anterior de conducerea Partidului Democrat din Moldova, Cabinetul de Miniștri va avea șapte membri noi. Este vorba despre cinci miniştri şi doi vicepremieri.

În octombrie 2017, Curtea Constituţională a instituit interimatul temporar la Preşedinţie în cazul numirii noului ministru al Apărării, Eugen Sturza. Igor Dodon a fost declarat în imposibilitate de a semna decretul în acest sens.

Potrivit Înaltei Curţi, dreptul exclusiv de a numi noul şef la Apărare i-a revenit preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu